Realisaties

 Foto GRAS basisscholen in Gent

Helft scholen krijgen Groene Avontuurlijke Speelplaats (GRAS)

De Standaard - 02 september 2016

In Gent hebben al 39 scholen grijs beton ingeruild voor een groene en avontuurlijke speelplaats (GRAS) en negentien andere scholen plannen hetzelfde. Tegen 2018 zal de helft van de Gentse speelplaatsen groen zijn, zo is te horen op het kabinet van schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).

Vanaf gisteren spelen leerlingen van basisscholen De Muze en de Bollekensschool op een GRAS-speelplaats.
De school kreeg daarvoor Gentse subsidies én ondersteuning, net als 24 anderen scholen. 'Meer en meer kinderen kunnen ravotten en zich uitleven, spelen tijdens de speeltijd was nog nooit zo leuk', zegt Decruynaere.

Voor het ontwerp en de financiering worden leerkrachten aangemoedigd om samen met ouders na te denken. 'Zo kunnen de ouders een actieve en creatieve bijdragen leveren aan de speelplaats van hun spruit', zegt Decruynaere.

Klik hier voor meer informatie

Vraag hier je GRAS subsidie aan.

 

Tekort daalt van 4.300 naar negenhonderd plaatsen

De Standaard - 21 januari 2016 - Johan Dillen

De inspanningen om het plaatstekort in de Gentse basisscholen weg te werken, leiden eindelijk tot resultaten. 'Van een verwacht tekort van 4.300 plaatsen in 2020, gaan we naar een mogelijk tekort van 923 plaatsen. Ook dat kan worden weggewerkt, maar dan moeten we wel over garanties beschikken van de Vlaamse regering dat we budgetten kunnen krijgen', zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).

Lees meer

 

Gent wil kwart minder voortijdige schoolverlaters.

De Standaard / Oost - Vlaanderen - 30 januari 2016

Zeventien procent van de middelbare scholieren in Gent verlaat de school zonder diploma. Een batterij aan nieuwe acties moet dat cijfer doen dalen. Risicojongeren krijgen een coach, er komt een nieuw Onderwijscentrum en leren in de eigen moedertaal wordt gepromoot.

Lees meer

 

Bijna 200 acties om van Gent meest kind- en jeugdvriendelijke stad van Vlaanderen te maken

Het Nieuwsblad - 24 april 2015

De stad Gent lanceert 182 acties, verdeeld over veertien speerpunten, om van Gent ‘de meest kind- en jeugdvriendelijke stad van Vlaanderen’ te maken. Kindvriendelijkheid staat in het huidige bestuursakkoord en sinds 2013 in de (nieuwe) missie van de stad Gent. Het actieplan brengt alle acties samen en biedt een overzicht van waar de stad deze legislatuur op inzet.

Lees meer