Actueel

20170807 Luchtdraak - Drakina - De wereld van Kina

De Wereld van Kina is enkele nieuwe bewoners rijker.

Lieveheersbeestjes vonden vorige maand hun weg naar de Tuin van Kina. Een nieuwe Draak verwelkomt de bezoekers van het Huis van Kina.

In een vrolijk decor van gras en reuzebloemen gaan kleuters in een doe-tentoonstelling, net als lieveheersbeestjes, op zoek naar bladluizen.

Op hun zoektocht in de Tuin van Kina (...

Foto Waterchallenge

 Op donderdag 29 juni 2017 gingen de leerlingen van basisschool Edugo Sint-Vincentius aan de slag om de lekkerste drankjes van water en fruit te maken. Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs proefde samen met een professionele watersommelier hun zelfgemaakte creaties. Deze waterreceptie was het startschot van de “Waterchallenge”. 

Met deze actie daagt Ollie De Olifant...

Foto Jeugdlokalen

Aansluiten bij een jeugdbeweging in de buurt lukt niet altijd. Enkele Gentse groepen hebben een wachtlijst voor nieuwe leden in hun jongste leeftijdsgroep. Kleine speelvogels zullen graag vernemen dat de Stad een flink bedrag investeert in de renovatie van jeugdlokalen, niet alleen om ze veiliger te maken maar vaak ook om de capaciteit te vergroten. 

 

Wanneer een erkende Gentse...

Foto speelstraten Gent

Het Nieuwsblad - 17 juni 2017 - Jan Claeys

379 Gentenaars zetten zich de komende maanden in om van 99 straten een zomer lang een speelstraat te maken. “Kinderen moeten buiten kunnen spelen. Vlak bij hun huis.”

Vorig jaar piekten de speelstraten tot 103, dit jaar zakt het  tal opnieuw tot net onder de 100. Een verklaring hebben ze daar bij de Jeugddienst niet...

20170615 Logo Gent Schakelt slim
In het Stedelijk Onderwijs Gent werken 2.500 leerkrachten.

Samen zijn ze goed voor heel wat verplaatsingen.

Om ook hen te overtuigen slim te schakelen voorziet Stad Gent vanaf volgend schooljaar o.a. pendelfietsen,plooifietsen en een hogere  fietsvergoeding.

 

Tegemoetkomingen voor het vervoer van materiaal met de auto

Maar leerkrachten hebben soms groot materiaal nodig in...

Foto Handleiding kinderopvangpunt

Gedaan met stressen bij het zoeken van een plaatsje in de kinderopvang voor baby's en peuters. Aanstaande ouders vinden voortaan op één website (  ) alle kinderopvang voor baby's en peuters. Ze kunnen er ook hun opvangplaats aanvragen.

Wie moeite heeft met digitaal inschrijven, kan bellen naar Gentinfo (09 210 10 10).

Partners zoals het OCMW of de Inloopteams kunnen een aanvraag...

foto what's my name

Het Nieuwsblad - 14 juni 2017

PHTI doorbreekt klasmuren en gaat creatief op zoek naar zichzelf

In het Stadsmuseum (STAM) op de Bijlokesite tonen leerlingen van de richting Kantoor van het Provinciaal Handels -en Taalinstituut vanaf vandaag tot en met 23 juni hun eigen identiteit in de expo ‘What’s my name?’

Het resultaat van een maandenlang project waarbij...

Foto Speelcontainer Bargiekaai

Sinds deze week staat er een nieuwe speelcontainer op de Bargiebrug. Zo'n container is een verplaatsbare constructie vol speelelementen ter grootte van een werfcontainer. In totaal komen er vijf dergelijke containers in Gent, op plaatsen waar dankzij de invoering van het Circulatieplan ruimte vrijkomt. Op de ene kan je klimmen, in de andere kan je fietsen, ze zijn alle vijf uniek....

20170601 LOMAP

De voorbije maanden liep in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham het participatieproject ‘LOMAP’ voor kinderen en jongeren. Dit project kadert binnen ‘Buurt bestuurt’, waarbij bewoners voorstellen kunnen doen rond samenleven en overlast in de wijk.  Medewerkers van JES bevraagden kinderen en jongeren in de wijk over wat zij belangrijk vinden in de buurt, specifiek rond de 'Buurt...

Foto Jeugdhuis Wolters

Vanaf donderdag 25 mei, is Gent een jeugdhuis rijker! Jeugdhuis Wolters ziet dan het levenslicht in de Wolterslaan in Sint-Amandsberg. De jongeren stapten zelf naar het stadsbestuur en kaartten aan dat er nood is aan een laagdrempelige plek voor jongeren in de buurt.

Schepen van Jeugd Elke Decruynaere...

Pagina's