Actueel

Het Laatste Nieuws- 8 februari 2018

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft gisteren het vijfde OverKop-huis in Gent geopend.

In de Drabstraat in Gent heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) het laatste van vijf OverKop-huizen geopend. Een plaats waar jongeren tot 25 jaar zich kunnen ontspannen en op een laagdrempelige manier...

foto op de sofa met Dalilla en Meyrem

 

“Optimist in 2018, hoe doe je dat? Bepaalt je naam echt je leven? Hoe moet het verder na #MeToo?”. 

Dat zijn maar enkele van de vragen die schepen Elke Decruynaere op 8 februari wil voorleggen aan Dalilla Hermans en Meyrem Almaci.

Elke Decruynaere : “Dalilla en Meyrem zijn 2 bijzondere straffe dames voor wie ik veel respect heb. Ze inspireren en...

20180207 foto OverKophuis

Op woensdag 7 februari 2018 opende OverKop Gent zijn deuren in de Drabstraat 18. Dit Huis Voor Jongeren is een plek midden in de stad, waar ze kunnen chillen, activiteiten meepikken, maar ook een luisterend oor en therapeutische hulp vinden. Eén op de vijf jongeren kampt met psychische of emotionele problemen. Hen ondersteunen en naar hen luisteren kan erger voorkomen....

39% van de Vlaamse basisscholen wisselde vorig schooljaar van directeur. Dat is een veel te hoog cijfer. De directeurs trekken al langer aan de alarmbel om de te hoge werkdruk aan te klagen. Daarom vroeg Zeneb Bensafia aan schepen Elke Decruynaere hoe zij staat tegenover de lopende acties in het onderwijs om meer aandacht te besteden aan de zorg van de leerlingen en hun omkadering. Daarnaast...

foto vriendjesdag KSA

Het Nieuwsblad - 31 januari 2018 - Tuly Salumu 

Goed nieuws voor wie zich nog wil aansluiten bij een Gentse scouts, KSA of Chiro. Meer dan de helft van de jeugdbewegingen in de stad heeft nog plaats.
Voortaan kunnen ouders de vrije plaatsen online consulteren. Dat is een primeur.

Wachtlijsten, ledenstops, nijpend tekort aan leiders … Het zijn...

Op 31 januari, de #dagvandedirecteur, bedankte schepen Elke Decruynaere de schooldirecties in een filmpje dat door hen bijzonder gewaardeerd werd.

Bekijk hier het filmpje

logo kopstukkendebat

UNIZO Gent en UNIZO 9050 slaan de handen in elkaar en organiseren voor de ondernemers op dinsdag 30 januari 2018 een kopstukkendebat in het kader van de Gentse gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Voor het debat zijn alle partijen uitgenodigd die in de huidige gemeenteraad zetelen. 
 
Rudy Coddens - sp.a
Elke Decruynaere - Groen
Mathias De...

Knack - 28 januari 2018

De Gentse afdelingen van SP.A en Groen hebben vandaag samen hun nieuwjaarsreceptie gehouden in de Vooruit. De twee partijen trekken in oktober in kartel naar de kiezer en zijn vastbesloten ook de komende zes jaar de meerderheid te vormen in de Arteveldestad.

'Het werk is niet af. Ik wil bewaren wat goed is en verbeteren wat nog beter kan...

Foto Team Gent

Rudy Coddens en Elke Decruynaere maken van goed en betaalbaar wonen inzet verkiezingen!

‘Bakske vol’ op de nieuwjaarsreceptie van Team Gent op zondag 28 januari in de Balzaal van de Vooruit. Meer dan 350 mensen kwamen er kussen, klinken en praten. Rond 11.45 uur spraken Elke Decruynaere (Groen) en kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (sp.a) de Team Gentenaars toe.

...

Het Nieuwsblad - 23 januari 2018

In Gent en Antwerpen moeten ouders die hun kind inschrijven in het middelbaar, dat voortaan via de computer doen. De twee grootste steden van Vlaanderen willen zo toestanden met kamperende ouders vermijden en de competitie tussen scholen in de kiem smoren. “We vragen al twee jaar één systeem voor heel Vlaanderen bij de minister, maar het...

Pagina's