Actueel

foto jong en wijsprijs .JPG

 De Stad Gent heeft voor de tweede keer de Jong & Wijs Prijs uitgereikt. De prijs beloont mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad te maken. De winnaars zijn de leerlingen van het vierde middelbaar Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius, Matthias Geers en VZW Mais Quelle Chanson. De Publieksprijs gaat naar Saskia Van Nieuwenhove.

 ...

foto je mag altijd bij me komen 2.JPG

Al 20 jaar lang zetten de Gentse brugfiguren zich in om ouders van schoolgaande kinderen nauwer te betrekken bij de schoolwerking. En met succes! Op 19 oktober 2017, de Dag van de Ouder, viert Onderwijscentrum Gent dit met een groots evenement, een publicatie en een Nederlands/Belgische documentaire.

 

GROOTSTE BRUGTEAM TER WERELD

Al 20 jaar slaan brugfiguren...

Foto Waterchallenge

Eind juni gaf Ollie Het Olifantje het startschot voor de 'Waterchallenge', een project van Onderwijscentrum Gent in samenwerking met Logo Gezond+, Farys en TOPunt vzw. Deze ‘Waterchallenge’ daagde alle Gentse basisscholen uit om met hun leerlingen aan de slag te gaan rond het drinken van voldoende water. De uitdaging startte op maandag 18 september en duurt tot en met vrijdag 13 oktober 2017...

logo Team Gent

De Morgen - 14 oktober 2017

In Gent hebben vandaag vijfhonderd inwoners deelgenomen aan het eerste 'Team Gent Evenement' van het kartel sp.a/Groen, waarbij gedebatteerd werd over de krachtlijnen voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

"Blijft Gent die open, warme en progressieve stad waar het niet wij tegen zij is, dat is de inzet van de verkiezingen",...

Foto De Campange Drongen

Het Laatste Nieuws - 13 oktober 2017

In schoolhoeve De Campagne stond gezonde voeding deze week centraal. 250 leerlingen van het derde en vierde leerjaar kwamen op bezoek op de kinderboerderij in Drongen.

Tijdens een aangepaste rondleiding gaven de boerinnen uitleg over de voeding van de boerderijdieren en de weg die ons eigen voedsel aflegt.

Het...

Foto Team Gent

Team Gent wil alle Gentenaars verenigen die samen onze stad nóg beter willen maken.

Het is dat wat Gent maakt, de dingen die mensen voor elkaar en hun stad doen.

Daarom kan je hier op de site je idee achterlaten of je gewoon inschrijven voor het Team Gent Evenement op 14 oktober 2017.

Laat je inspireren, debatteer mee of steek de handen uit de mouwen, wees erbij!

...

Foto kamperende ouders

VRT news- 13 oktober 2017

In Gent zullen ouders niet langer moeten kamperen aan de schoolpoort of bellen om hun kind in te schrijven in het secundair onderwijs. Alle middelbare scholen organiseren hun inschrijvingen voortaan op een onlineplatform, waar ouders 3 weken de tijd krijgen  om de school van hun voorkeur te kiezen.

Schepen van Onderwijs Elke...

Foto Ina, held van de dag

 Vandaag is de dag van de kinderbegeleider. Dan zetten we al onze kinderbegeleiders in de bloemetjes. Zo belandde ik deze ochtend in het kinderdagverblijf de Petteflat en leerde er Ina kennen. 29 jaar al werkt ze als kinderbegeleider voor de Stad Gent. Ze spoort daarvoor helemaal uit Sint-Truiden naar Gent. Als ze de vroegdienst heeft staat ze om kwart na drie (!) op om thuis te vertrekken...

Foto aan de picknicktafel

Elk jaar op 12 oktober is het de Dag van de Kinderbegeleider en Onthaalouder. Een dag waarop ouders en kinderen, en ook Stad Gent, hun kinderbegeleiders en onthaalouders in de bloemetjes zetten.

Om hen te bedanken voor hun dagelijkse inzet, bezocht Elke Decruynaere de buitenschoolse opvang De Bollekens. Zij waren één van de eerste opvanginitiatieven die het drinken van water op een...

foto ISSA congres

Van 3 tot en met 6 oktober 2017 organiseerde Dienst Kinderopvang van Stad Gent, in samenwerking met partners, het ISSA-Congres.

Dit is hét internationale congres rond de ontwikkeling van jonge kinderen.
Meer dan 450 experts uit 40 landen werkten samen rond kwaliteitsvolle dienstverlening voor jonge kinderen (0-10 jaar). Gent is al decennialang voortrekker op dit vlak. Zo werkt de...

Pagina's